De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Machten

heb vraag over een breuk met in de teller een negatieve exponent hoe doe je dat bv 2 tot de min derde dan breukstreep en dan bv 4 in de noemer dus dat negatieve exponent enkel in de teller staat en niet tussen haakjes, dan kan je de breuk toch niet omkeren hoe doe je dat

sarah
1ste graad ASO-TSO-BSO - woensdag 14 september 2011

Antwoord

Bedoel je zoiets als:

$
\large \frac{{2^{ - 3} }}
{4} = \frac{{2^{ - 3} }}
{{2^2 }} = 2^{ - 3} \cdot 2^{ - 2} = 2^{ - 5} = \frac{1}
{{2^5 }}
$

Dat is toch vooral het toepassen van de rekenregels voor machten!
Zie 1. Rekenregels machten en logaritmen

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 14 september 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3