De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vierkant eigenschap aantonen

 Dit is een reactie op vraag 65493 
Beste,

In het handboek is er echter nog geen sprake van gelijkvormigheidskenmerken, dus ik vrees dat ik deze niet zal mogen gebruiken.

Bestaat er een alternatieve aanpak?

Brian
1ste graad ASO-TSO-BSO - zondag 14 augustus 2011

Antwoord

Dag Brian,

Je doet dan hetzelfde, maar iets uitgebreider:

(1) Noem S:=AE$\cap$BF.
(2) Bewijs dat $\angle$AEB = $\angle$ABS (gebruik de stelling dat de hoekensom van een driehoek altijd gelijk is aan 180°)
(3) Bewijs op dezelfde manier dat $\angle$SBE = $\angle$EAB
(4) Leg uit dat $\angle$FBC = $\angle$SBE
(5) Bewijs dat $\Delta$BCF en $\Delta$ABE congruent zijn.

Succes!

KLY
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 15 augustus 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3