De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Bepaal het snijpunt van de raaklijnen aan een grafiek

 Dit is een reactie op vraag 64772 
Dat is idd wat ik heb. Dus, verdere uitwerking: T: y-2=1/4(x+1) = y=1/4x+9/4. Andere T: y-4=7/8(x-2) = y=7/8x+1. Dan gelikjstellen: 1/4x+9/4=7/8x+1 = 2x/8-7x/8=8/8-18/8 = x=2. Ik heb er al een rekenfoutje uitgehaald, maar het klopt dus nog niet. Ik doe nog altijd iets onnozels fout, as usual :)

Vincen
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 14 april 2011

Antwoord

Beste Vincent,

De vergelijking van de eerste raaklijn is goed; die van de tweede begon goed maar je vereenvoudigt verkeerd. Uit y-4 = 7/8(x-2) volgt y = 7x/8+9/4.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 15 april 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3