De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Binominale stochast

 Dit is een reactie op vraag 64562 
Op internet las ik onlangs een artikel over Normale verdeling van G.D.Bouwman, die stelt dat bij de leerstof voor Havo-4 en Havo-5 geen verschil tussen de tekens , = en , = hoeft te worden gemaakt, zodat in dit geval P(17X23) eenvoudig kan worden berekend voor X=23 en X=17,
i.p.v.16. Verder valt mij op, dat er geen continuiteitscorrectie is toegepast en zo ja, wordt het dan
X=17.5 en X=23.5, om verder mee te rekenen? Gaarne uw mening hierover. Bij voorbaat heel hartelijk dank!

Johan
Student hbo - vrijdag 8 april 2011

Antwoord

Het gaat bij deze vraag om een discrete kansverdeling. Bij de normale verdeling heb je te maken met een continue kansverdeling. Vaak wordt (bij grote aantallen) de binomiale verdeling benaderd met de normale verdeling maar dat is dan (inclusief de continuiteitscorrectie) weer een ander verhaal. Het is handiger om een concreet voorbeeld te geven!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 8 april 2011
 Re: Re: Binominale stochast 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3