De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oppervlakte van een balk

Hoe bereken ik de oppervlakte van een balk?

jasper
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 19 maart 2011

Antwoord

Neem 's aan dat je een balk hebt van 4x3x2 dan is de oppervlakte gelijk aan de som van de oppervlakten van alle zijvlakken.

q64563img1.gif

Dus 2 vlakken met een oppervlakte van 4x3, 2 vlakken van 2x4 en 2 vlakken van 2x3. Dus in totaal is dat... 24+16+12=52.

Je zou zelfs wel een formule kunnen bedenken! Neem een balk van axbxc dan is de oppervlakte gelijk aan 2·ab+2·ac+2·bc=2(ab+ac+bc).
Bij 4x3x2 zou dat dan 2(12+8+6)=52 moeten zijn... Klopt ook nog!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 19 maart 2011
 Re: Oppervlakte van een balk  



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3