De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Hoe los ik deze integraal op

 Dit is een reactie op vraag 63993 
ok ik heb geprobeerd ze afzonderlijk te integreren
int(2x+3)^1/3=4/3*1/2(2x+3^)^4/3=2/3(2x+3)^4/3
int(2x+3)^2=1/3*1/2(2x+3^)^3=1/6(2x+3^)^3
maar de uitwerking in het boek is 3/20 (2x+3^)^3
(2x+3^)^1/3
dus ik denk dat ik close ben maar ergens een denk fout maak
zou dat zijn 1/(10/3)x(10/3)?
ok dat is het en nog bedankt
vind het fijn dat je de tijd en moeite neemt

steve
Student hbo - woensdag 12 januari 2011

Antwoord

Je mag ze alleen apart ingegreren als er een + tussen staat. In jouw geval staat er een product van twee termen, die moet je dus eerst bij elkaar nemen.

Bernhard
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 14 januari 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics