De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Binomium van Newton

 Dit is een reactie op vraag 62832 
Nogmaals dank! Maar ik begrijp nog niet waarom het modelantwoord 0 luidt.
Als n=0 krijg je inderdaad als uitkomst 1, maar als n een ander getal is dan krijg je 0 als resultaat. Deze som kan toch niet 2 antwoorden hebben?

Lisi R
Cursist vavo - vrijdag 16 juli 2010

Antwoord

Ik geef zelf de voorkeur aan de kwalificatie niet gedefinieerd of (nog mooier) onbepaald als je 't hebt over 00. Juist om dit soort verwarring te voorkomen!

40=1
30=1
20=1
10=1
00=1

Maar ook:

04=0
03=0
02=0
01=0
00=0

Dus wat moet je daar van denken!?

Ik kan me voorstellen dat je in een bepaalde context 'afspraken' maakt over de uitkomt, maar volgens mij ligt het niet definitief vast.

Zie ook Nul tot de macht nul of Nul tot de macht nul.

Ik zou me er verder maar niet al te druk over maken en zeker niet over de antwoorden bij een boekje. Volgens mij snappen we 't wel zo toch? Volgens mij zijn wij goed bezig!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 17 juli 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3