De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Binomium van Newton

 Dit is een reactie op vraag 62827 
Beste mensen,

Bedankt voor het antwoord. ik had inderdaad zitten goochelen met de binomiaalcoefficienten.
Maar nog ben ik er niet helemaal uit, want wat als je mbv het binomium van Newton deze som moet berekenen, en zelf de waarden van a en b moet kiezen:
Sn (n) (-1)k
k=0 (k)

a is dan 1, b=-1, dus (a+b) wordt verheven tot de n-de macht. Dwz dat (1-1)=0 wordt verheven tot de n-de macht. De som is dan altijd 0, behalve als n=0, want dan wordt 0 verheven tot de 0de macht en dat is volgens afspraak 1.
Of redeneer ik nu verkeerd? Het modelantwoord luidt 0.

Nogmaals dank!

Lisi

Lisi R
Cursist vavo - vrijdag 16 juli 2010

Antwoord

Grappig wel. Als ik alles 'gewoon invul' dan zou ik denken dat je gelijk hebt:

q62832img1.gif

...dus kennelijk is die afspraak (?) niet zo gek...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 16 juli 2010
 Re: Re: Binomium van Newton 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3