De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Formule omdraaien

 Dit is een reactie op vraag 62682 
dat zou dus moeten beteken dat als ik C=1/2pRF toepas met R=6 en F= 8000, ( waarde C is dan 7639.4) en zou vervolgens F=1/2pRC toepassen, dat daar de uitkomst vervolgens weer F=8000 van is. maar daar krijg ik dan een waarde F= 7295.1 uit.

wat doe ik hier verkeerd?

quint
Leerling mbo - dinsdag 15 juni 2010

Antwoord

Als ik C=1/2pRF toepas met R=6 en F=8000 dan krijg ik:
C=3.3157*10-6.
Pas ik dan F=1/2pRC toe met R=6 en C=3.315*10-6 dan krijg ik weer 8000.

Maar ja, alles is wel gebaseerd of de formule die je zelf hebt voorgeschoteld.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 15 juni 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3