De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Middelpuntsvergelijking opstellen

 Dit is een reactie op vraag 62671 
Mmh niet echt, de straal had ik ook gevonden maar ik moet er dan ook een vergelijking van maken die is als volgt:
(x+2)2+(y-32)=4 en geen idee hoe je daar aan komt of ik zie gewoon iets over het hoofd.

mvg

Macphe
2de graad ASO - zondag 13 juni 2010

Antwoord

In het algemeen is de vergelijking voor een cirkel met middelpunt M(p,q) en straal r als vergelijking:

(x-p)2+(y-q)2=r2

Meer moet het niet zijn. In dit geval geldt p=-2 en q=3 en r=2. Invullen en klaar is Klara?

Als je naar de formule kijkt herken je vast de stelling van Pythagoras. Voor elk punt op de cirkel kan je een rechthoekige driehoek bedenken met het middelpunt als één van de hoekpunten.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 13 juni 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics