De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Rechte en oppervlakte

 Dit is een reactie op vraag 62658 
Hallo Hans,
Het bovenste trap meet 6 eenheden opp. enhet onderste 7.
De helft is dus zoals je zegt 13/2
Ik zet mij aan het tellen en kom op : Punt (x,2) en neem een afstand tussen (5,2) en (x,2) en bekom voor de kleinste zijde van het onderste trapezium een
afstand |PQ|= 5-x
Oppervlakte onderste trapezium = (5+(5-x)·2))/2=13/2
10-x=13/2
20-2x=13 en x=7/2
Met het punt(7/2,2) bekom ik invullend in de oorpsrongvergelijking:
y=mx
2=m·7/2 waaruit m=4/7.
Ik geloof dat dit zou moeten correct zijn.
Groeten en heel erg bedankt voor je snelle antwoord dat nu zo klaar is als een klontje.Ik hoop dat mijn redenering nu klopt.
RIK
Rik

Rik Le
Iets anders - zaterdag 12 juni 2010

Antwoord

Yep,
kleine correctie:(5+(5-x)·2))/2=13/2 moet zijn (5+(5-x))·2/2;
(plaats van de haakjes).
maar je berekening is verder goed.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 12 juni 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics