Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Focus en raaklijn ellips

 Dit is een reactie op vraag 62631 
Hallo Kn,
Ik had mij blind gestaard op het punt p(p,q) in plaats van op Q(x,y). Ik kom dus perfect uit op uw berekennig nu maar dan vervang ik :
c2=a2-b2 en m2+1=(-b2p/a2q)2+1=(b4p2+a4q2)/a4q2
Invullend in het laatste gegeven....
((a2-b2)q2+b4)/(q2(-b2p/a2q)2+1)
Uitwerken geeft:
(a2q2-b2q2+b4)·(a4)/(a4q2+b4p2)( wegdelen van q2 in de noemer...
En dit moet nu vereenvoudigd tot a2....Het moet weer een behendigheid zijn die ik over het hoofd zie, zeker ??
Jij zou in alle geval moeten beloond worden voor je eindeloos geduld met een oudere student die het absoluut wilt kennen !
Groetjes,
RIK

Rik Le
Iets anders - dinsdag 8 juni 2010

Antwoord

Rik,
Het gaat zo:x2+y2=(c2q2+b4)/(q2(1+m2)).Nu is c2q2+b4=
a2q2-b2q2+b4=(a4q2-a2b2q2+a2b4)/a2=(a4q2+b4p2)/a2=
=a2q2(1+m2), en je bent er.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 8 juni 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics