De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Parabool en raaklijn

 Dit is een reactie op vraag 62434 
Goede dag, KN,
Je hebt waarschijnlijk wel de vergelijkinge DE gezien die ik gevonden had.
DE: y= (p/q)(x)+(2p+q)/2
Kan ik nu de rico p/q associeren met de rico uit T1 die gelijk was aan 1.
Dan is p=q=y1
Is dit dan voldoende om te stellen dat DE en T1 samenvallen .
Kunnen we nu het probleem daarmede dan als opgelost beschouwen of nog niet??
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - vrijdag 14 mei 2010

Antwoord

Rik,
Jouw vergelijking van DE is niet correct.Deze moet zijn:y=(p/q)x+1/2q.
Als C(1/2p,p),dus als q=p wordt DE:y=x+1/2p,de vgl.van de raaklijn.
Je moet dus nu nog aantonen dat DE aan de parabool raakt.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 14 mei 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics