Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Driehoek en parabool

 Dit is een reactie op vraag 62348 
Hallo,Dick,
Nu is alles klaar...
Maar waarin maak ik een fout door te zeggen dat het product van de rico van AB en van T, de raaklijn gelijk is aan -1. AB is toch de normaal van T zoals gegeven is in het vraagstuk. Dus heb ik voor T de omgekeerde en tegengestelde rico genomen van AB. En hun product is toch -1.
Maar ik zie nu je redenering wel en heb alles, met nogal wat rekenwerk kunnen bewijzen dat |AB|= 3.|OA|
Bedankt voor je geduld...en je deskundige uitleg !
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - woensdag 5 mei 2010

Antwoord

Dag Rik,

Je gebruikt in je redenering ALLEEN dat de lijn T door A loodrecht staat in A op de lijn AB.
Maar je gebruikt NIET dat die lijn T dan OOK raaklijn is (moet zijn) aan de parabool.

Als je nu (in jouw geval) de lijn T snijdt met de parabool en EIST dat T raaklijn is (dus discriminant = 0), dan vind je (na mogelijk nog iets meer rekenwerk dan het mijne) dat t = ±1/2Ö2.

Groet (met dank voor je vriendelijke woorden),

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 5 mei 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics