De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Recursievergelijking eindexamen 2009

de eerste opgaven van wiskunde b 1-2 2009 tijdvak 1 gaan over recursievergelijkingen en daar snap ik helemaal niks van. ( havovwo.nl) zou iemand mij kunnen helpen?

Julie
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 25 april 2010

Antwoord

Een recursievergelijking is een vergelijking waarbij je de uitkomst steeds weer als invoer gebruikt.

Een eenvoudig voorbeeld:

xn+1=2·xn+3 met x0=1 geeft:

x1=2·x0+3=2·1+3=5
x2=2·x1+3=2·5+3=13
x3=2·x2+3=2·13+3=29
enz...

In het geval van het examen is in de tekening de waarde voor x0 gegeven. Je kunt nu in de grafiek de waarde van x1 aflezen via de functie g. Ga maar na! Vervolgens stop je die x1 weer als 'waarde' voor x in. Dat kan via de lijn y=x. Ga maar na!

Dat ziet er dan zo uit:

q62270img1.gif

Je moet daar maar 's over nadenken. Verder kan je de uitwerkingen op de website die je noemt ook vinden. Misschien is het handiger als je vermeldt wat je wel en niet begrijpt!

Maar misschien is het handiger als je de stof nog eens bestudeert uit je boek. Dit vakje is te klein om volledig te kunnen zijn!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 26 april 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3