De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Lastige puzzel

Mijn vader kwam met een puzzel en vroeg of ik hem kon oplossen maar het lukt me niet. De vraag is:

als je 9 8 7 6 5 4 3 2 1 hebt moet het 100 worden en je mag +,-,* en / gebruiken maar ik heb er maar een paar. Hij zegt dat het er heel veel zijn.

dit is wat ik heb

98 - 76 + 54 + 3 + 21 = 100
9 - 8 + 76 + 54 - 32 + 1 = 100
98 + 7 + 6 - 5 - 4 - 3 + 2 - 1 = 100
98 - 7 - 6 - 5 - 4 + 3 + 21 = 100
9 - 8 + 76 - 5 + 4 + 3 + 21 = 100
98 - 7 + 6 + 5 + 4 - 3 - 2 - 1 = 100
98 + 7 - 6 + 5 - 4 + 3 - 2 - 1 = 100
98 + 7 - 6 + 5 - 4 - 3 + 2 + 1 = 100
98 - 7 + 6 + 5 - 4 + 3 - 2 + 1 = 100
98 - 7 + 6 - 5 + 4 + 3 + 2 - 1 = 100
98 + 7 - 6 - 5 + 4 + 3 - 2 - 1 = 100
98 - 7 - 6 + 5 + 4 + 3 + 2 + 1 = 100
9 + 8 + 76 + 5 + 4 - 3 + 2 - 1 = 100
9 + 8 + 76 + 5 - 4 + 3 + 2 + 1 = 100
9 - 8 + 7 + 65 - 4 + 32 - 1 = 100
9 * 8 + 7 + 6 + 5 + 4 + 3 + 2 + 1 = 100

kunnen jullie me aub helpen?

alvast bedankt voor de moeite

Marc
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 25 maart 2010

Antwoord

Die 987654321 moeten in deze volgorde blijven staan neem ik aan?

In ieder geval zijn er meer:
-9+8+76+5-4+3+21=100
-9+8+7+65-4+32+1=100
-9-8+76-5+43+2+1=100

9·8+7+6+5·4-3-2·1=100
9·8+7+6+5·4-3-2:1=100
9·8+7+6+5·4-3·2·1=100
9·8+7·6-5·4+3+2+1=100
9·8+7·6-5·4+3·2·1=100
9·8+7·6-5·4+3·2:1=100
9·8-7+6·5+4+3-2·1=100
9·8-7+6·5+4+3-2:1=100
9·8+7+6·5-4-3-2·1=100
9·8+7+6·5-4-3-2:1=100
9·8+7+6·5-4·3+2+1=100

Verder kun je in alle formules waar je 3+2+1 gebruikt dat ook vervangen door 3·2·1 of door 3·2:1.

Een complete lijst heb ik niet kunnen vinden. Je zou dat in een computerprogramma kunnen stoppen.
Wel met de omgekeerde volgorde 1,2,3,4,5,6,7,8,9 staat alles uitgewerkt. Ook aardig.............. en een aantal daarvan kun je ook weer omdraaien ........ dan vind je zelf ook weer wat nieuwe mogelijkheden

Zie Uitkomst 100

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 27 maart 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3