De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

N-de graads benadering

Stel de formule op voor de vijfdegraadsbenadering van f(x) = ex voor x = 0 en gebruik deze benadering om e en √e te benaderen.

Moet ik om e en Öe te benaderen deze in vullen bij x in de vijfdegraadsbenadering of moet ik een nieuwe vijfdegraadsbenadering maken met x=e en eentje met x=Öe?

Hanzeb
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 16 maart 2010

Antwoord

Als ik de vraag zo lees zou ik zeggen het eerste: maak die vijfdegraadsbenadering en vul vervolgens x=e en x=Öe in. Het enige dubbelzinnige in je vraag zit hem in `voor x=0'; ik zou zeggen: ``Stel de formule op voor de vijfdegraadsbenadering van f(x) = ex rond 0 ...''

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 17 maart 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3