De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Afgeleide van z(x,y)

 Dit is een reactie op vraag 61846 
Sorry voor de onduidelijk vraag van mijn kant. Ik was op zoek naar de partiele afgeleide naar y.

f(x,y)= x·ln(x+y1/3)

productregel: u (y) = x . ln u'(y) = 0
v (y) = x + y1/3 v'(y)=1/3·y-2/3

0 +(x.ln).(1/3.y-2/3)

Als het goed is gaat er hier iets verkeerd maar ik kom er niet uit. Het gegeven antwoord = x.1/3.y-2/3/(x+y1/3)

Wat doe ik niet goed?
Alvast enorm bedankt!

RS
Student universiteit - maandag 8 maart 2010

Antwoord

q61847img1.gif

Je schrijft (x.ln). Maar wat is dat? Een beetje onzin denk ik... Net als net: de productregel en de kettingregel.

Lukt het zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 8 maart 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3