De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bepaal een veelterm

Ik snap het volgende vraagstukje niet

Bepaal een veelterm A(z) met graad drie waarvan i, -i, en 1-i nulpunten zijn en waarvoor geldt A(1)= 8.

Ik was begonnen door dit te doen A(z)= (z-i)(z+i)(z-1+i)
maar dan zit ik vast.

Alvast bedankt, hannah

Hannah
3de graad ASO - maandag 15 februari 2010

Antwoord

Beste Hannah,

De nulpunten zijn nu al goed, maar aan de voorwaarde A(1)=8 is nog niet voldaan. Je kan A(z) nog vermenigvuldigen met een constante factor p, dat verandert de nulpunten immers niet. Bepaal dan p zodanig dat A(1)=8.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 15 februari 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3