De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Getallenreeks

 Dit is een reactie op vraag 60391 
Het antwoord is 25

Je moet de reeksen als twee verschillende reeksen zien

Dan krijg je 16 - 22 - 25 - ?

en 6 - 11 - 26 (deze reeks doet er verder niet toe...)

Het verschil tussen de getallen geef het antwoord voor het volgende getal in de reeks.

16 - 22 = +6
22 - 25 = +3
25 - ? = +0

? = 25

Het antwoord is dus 25

Frank
Iets anders - zondag 7 februari 2010

Antwoord

Ja, of te toename halveert iedere stap, dus het vogende getal is 25+1,5=26,5.
Of het verschil is afwisselend 6 en 3, dus het volgende getal is 25+6=31.
Misschien kan je er nog meer verzinnen.
Groet,
Lieke.

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 8 februari 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3