De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kerncentrales

De vraag is:
In een kerncentrale gebeurt gemiddeld 1 ongeval per jaar
a. Bereken de kans dat er dit jaar 3 ongevallen gebeuren.
b. Bereken de kans dat er hoogstens 3 ongevallen gebeuren.
c. Bereken de kans dat er minstens 3 ongevallen gebeuren.

Mijn oplossing:
Ik denk dat dit met Poisson moet opgelost worden.
a. P(X=3) = P(X$\leq$3) - P(X$\leq$2) = 0,0613 (Tabel
gebruikt)
b. P(X$\leq$3) = 0,9810
c. P(X$\geq$3) = 1 - P(X$\leq$2) = 0,0803

Zijn deze oplossingen correct, of zit ik er totaal naast?
Alvast bedankt voor de hulp.
San

San
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 25 december 2002

Antwoord

Helemaal goed! Proficiat!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 26 december 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics