De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Huizen door brand vernield

Kunnen jullie me helpen met volgende vraag? heel erg bedankt!

Gemiddeld worden 1 op 2000 huizen per jaar door brand vernield. Bereken de kans dat in een gemeente van 6000 huizen er 4 door brand vernield worden in 2003.

mvg,
margo

Margo
Student universiteit - woensdag 25 december 2002

Antwoord

Laten we hier ook maar eens de Poisson-verdeling gebruiken met l=3.
Gevraagd P(X=4)=e-3·34/4!0,168

Poisson-verdeling

l=k=
P(X=k)=P(X<=k)=P(X>k)=

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 26 december 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics