De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Autobus

Kan u mij een antwoord geven a.u.b. op volgend vraagstuk?
Ik weet echt niet hoe ik dit moet oplossen...

Een autobuslijn moet in de stad voorbij 10 verkeerslichten. Deze blijven even lang groen als rood en zijn niet gesynchroniseerd.
Bereken de kans dat een autobus:
a. 6 keer groen vindt
b. minstens 7 keer groen heeft

bedankt,
Maarten

Maarte
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 24 december 2002

Antwoord

We gaan er van uit dat het aantal groene lichten binomiaal verdeeld is.
  1. n=10
    p=0,5
    X:aantal groene lichten
    Gevraagd: P(X=6)
    P(X=6)=(10C6)·0,510$\approx$0,205
  2. n=10
    p=0,5
    X:aantal groene lichten
    Gevraagd: P(X$\geq$7)
    P(X$\geq$7)=1-P(X$\leq$6)=1-Binomcdf(10,0.5,6)=1-0,828=0,172

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 26 december 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics