De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integralen

beste
ik heb volgende integraal:

ò(y-c)/Ö1-(y-c)2 dy

als ik substitutie toepas:
t=(y-c)2 en dt= 2(y-c) dus krijg ik
òdt / Ö1-t

= Ö1-y
=Ö1-(y-c)2

maar in oplossing staat dat er nog vooraan een - moet staan (voor wortel) ?
grt

AA
Student universiteit België - zaterdag 2 januari 2010

Antwoord

Beste Ali,

Wat is volgens jou een primitieve van bv. (1-x)2?
Gewoon (1-x)3/3, of vergeet je dan niet iets...?
Eventueel terug differentiëren om te controleren.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 2 januari 2010
 Re: Integralen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3