Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Regressie-analyse oefeningen en resultaat

Hoe los ik dit op???

In onderstaande tabel vind je data over 10 aselect gekozen studenten die vorig jaar in eerste zittijd slaagden in TI2.
OEF = aantal ingediende oefeningen in de loop van het jaar
RES = resultaat van het examen statistiek in de 1e zittijd.

OEF 25 30 45 40 50 60 55 60 75 75
RES 7 9 10 11 12 12 13 14 15 16

st = sommatieteken

st(OEF)=515 st(RES)=119 st(OEF)(RES)= 6535

st(OEF)2=29125 st(RES)2=1485
  1. bespreek het verband tussen de 2 variabelen OEF en RES

  2. Hoeveel oefeningen heb jij voor statistiek afgegeven in de loop van het jaar? OEF =

  3. voorspel via regressie-analyse uw examenresultaat voor statistiek
    a =
    b =
    vergelijking van d regressierechte
    Uw voorspeling: RES(OEF=……) =
  4. bespreek de betrouwbaarheid van uw voorspelling
mvg,
Saartje

Saartj
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 21 december 2002

Antwoord

  1. Laten we eerste maar eens de punten in een grafiek zetten:

    q6085img1.gif

    Bij benadering zien we dat het verband tussen 'Oef' en 'Res' lineair is.

  2. Hoeveel oefeningen jij hebt ingeleverd weet ik niet, maar laten we zeggen dat dat er 35 waren.

  3. In de grafiek kan je al aflezen dat je als resultaat waarschijnlijk 9 punten zult halen. Op het een en ander precies uit te rekenen kan je gebruik maken van de andere voorbeelden in WisFaq over dit onderwerp.

  4. Het lijkt me niet zo'n gekke voorspelling. Uiteraard zegt het niet alles, maar ik bedoel maar...
P.S. De berekening van A en B voor de formule Res=A·Oef+B kan je in je leerboek vinden.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 22 december 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics