|
|
\require{AMSmath}
Deelbaarheid
Hallo Wisfaq-team, Bewijs dat een veelterm A(x) deelbaar is door ax-b als en slechts als A(b/a)=0 is. Welke veelterm geldt dan als vertrekpunt.? A(x)= ax2+bx+c?? Graag wat hints of een oplssing aub . Rik.
Rik Le
Iets anders - vrijdag 18 september 2009
Antwoord
Als het polynoom P(x) deelbaar is door (ax-b), dan is P(x) = (ax-b).Q(x) Schrijf dit als P(x) = a.(x-b/a).Q(x) waaruit volgt dat b/a nulpunt is. Omgekeerd: als P(b/a) = 0, dan is P(x) = (x-b/a).Q(x) ofwel P(x) = (ax-b).Q(x).1/a waaruit de deelbaarheid door ax-b af te lezen is. Beginnen met 'slechts' een tweedegraads veelterm ontneemt de stelling zijn algemene geldigheid.
MBL
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 18 september 2009
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2023 WisFaq - versie 3
|