|
|
\require{AMSmath}
Matrixrekening
Gegeven zijn de matricesA= [ 1 2 ] en B= [ p 5 ] [ 2 3 ] [ q 11] a. Bereken p en q als gegeven is: AB = BA. b. Bereken de determinant van de Matrix A.
Gino
Student universiteit - woensdag 17 juni 2009
Antwoord
Beste Gino,
En waar zit je precies vast...? Of wat lukt er niet?
Voor a: laat p en q voorlopig in B staan en bereken AB en BA; dat moet wel lukken als je weet hoe de matrixvermenigvuldiging werkt. Stel dan AB gelijk aan BA (alle overeenkomstige elementen moeten gelijk zijn), dit levert je vergelijkingen in p en q.
Voor vraag b: weet je hoe je de determinant van een matrix berekent? Voor een 2x2 is dat niet moeilijk... Wellicht heb je er een formule voor gezien?
mvg, Tom

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 17 juni 2009
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2023 WisFaq - versie 3
|