De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoeveel mogelijkheden hebben we bij deze aankoop?

Bij de aankoop van een wagen moeten we kiezen tussen modellen met 2,3,4,5 deuren. De wagens met 2 of 3 deuren worden geleverd met een motor van 1200,1400,1800,2000 cc. Elke wagen is beschikbaar in 8 kleuren, maar voor de versies 1800 cc en 2000 cc zijn bovendien nog 4 gemetaliseerde kleuren mogelijk. voor wagens met een motor van 1200 cc bestaat maar één type banden; wagens met een grotere motor kunnen naar keuze met een van twee types banden worden uitgerust. Alle versies zijn verkrijgbaar met of zonder radio. Hoeveel mogelijkheden hebben we bij deze aankoop?

Alvast bedankt.
Sonia

Sonia
3de graad ASO - maandag 15 juni 2009

Antwoord

Je kan 's beginnen met 4 gevallen te onderscheiden (op basis van de deuren) en die apart uitrekenen.

2 deurs
1200: 8 kleuren - 1 soort banden - wel/geen radio = 16
1400: 8 kleuren - 2 soort banden - wel/geen radio = 32
1800: 12 kleuren - 2 soort banden - wel/geen radio = 48
2000: 12 kleuren - 2 soort banden - wel/geen radio = 48
Dus er zijn 144 verschillende 2-deurs modellen

3 deurs
Dat zullen er dan ook wel 144 zijn toch?

4 deurs
... (zelf doen)

5 deurs
... (zelf doen)

In totaal zijn er dan ... (alles optellen) verschillende modellen te verkrijgen. Zou dat daarmee lukken? Anders maar weer vragen...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 15 juni 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3