Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Een schutter

Hoi!

De vraag gaat over binomialen, ik weet de formule niet ik zal de vraag laten zien: "De kans dat een schutter zijn doel raakt, is voor elk schot gelijk aan 0,30."

1) De schutter schiet 7 keer. Bereken de kans dat hij precies 2 keer het doel raakt.

Het antwoord is 0,318 maar ik weet niet hoe ik eraan kom...
X~B (7; 0,3) P[X=2]= 0,318
Kunt u me aub zeggen hoe ik dit precies moet doen?
Alvast HEEL erg bedankt!!

Groeten

de Jon
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 6 juni 2009

Antwoord

We hebben er een mooie formule voor:

q59543img1.gif
bron

X:aantal keren het doel raken
k=2
n=7
p=0,3
Een kwestie van invullen, uitrekenen en je bent er.

Zie eventueel ook Kansverdelingen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 6 juni 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics