De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vraagstuk bepaalde maand

In het vraagstuk wordt gesteld dat de kans om in een bepaalde maand te verjaren 1/12 is. Wat is de kans dat in een groep van 20 personen er precies 2 in januari verjaren?

Rolf d
3de graad ASO - zondag 17 mei 2009

Antwoord

Neem X:aantal personen die 'verjaren' in januari. Je hebt dan een herhaald kansexperiment met gelijkblijvende kansen. Lijkt me een mooi voorbeeld van de binomiale verdeling.

X:aantal personen verjaardag in januari
X~Binomiaal verdeeld met p=1/12 en n=20.
Gevraagd: P(X=2)

Oplossing: q59335img1.gif

Lukt het dan?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 17 mei 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics