De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Oefening ivm de hyperbool

 Dit is een reactie op vraag 59312 
O ja, nu snap ik em:

Ik had namelijk y=b2a/(pb-qa) al gevonden, maar ben verder gegaan door te substitueren in de vergelijking van de raaklijn, terwijl ik gewoon x=a/by moest gebruiken, het was dus ofwel de x of de y die ik uit de vergelijking van de raaklijn moest halen en 1* vervangen in de verg. van de asymptoot, en dan de y i.p.v. de y in de verg. van de asymptoot. Ok, ik begin het te snappen,

Bedankt,

gerrie

gerrie
3de graad ASO - vrijdag 15 mei 2009

Antwoord

Gerrie,
Mooi dat je het nu snapt.De overige antwoorden zijn:
b).Oppervlakte = ab.
c)product afstanden tot de asymptoten is (a2b2)/(a2+b2).
d)|dg1||dg2|=b2.
Hoop dat jij dit ook kunt vinden.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 16 mei 2009
 Re: Re: Oefening ivm de hyperbool 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics