De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Lengte van de grafiek

 Dit is een reactie op vraag 58985 
Dan moet je toch deze formule gebruiken?

L = aòb Ö(1+ (f(x))2) dx

a = 0
b = 20

f'(x)= 10 - 1/2t
(f'(x))2 = (10-1/2t)(10-1/2t) = 100-10t+1/4t2

De integraal wordt dus
L = 0ò20 Ö (1+ 100-10t+1/4t2) dt

als dit allemaal goed is, dan heb ik 't misschien fout ingetoetst op m'n GR, maar dat heb ik ook al een paar keer gecontroleerd ...

Céline
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 14 april 2009

Antwoord

Beste Céline,

Er is niet de booglengte (lengte van de kromme) gevraagd, maar de afgelegde weg. Dat is misschien meer fysica dan wiskunde, maar de afgelegde weg s(t) vind je door de snelheid v(t) te integreren, over het gewenste tijdsinterval.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 14 april 2009
 Re: Re: Lengte van de grafiek 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3