De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integralen in de wetenschappen

dag meneer of mevrouw,
ik heb nog wat vraagjes
vraag: je laat de parabool p = y2= 4x wentelen om de x-as. Bepaal de waarde van k, opdat de mantelopp. over het interval [0,k] gelijk zou zijn aan 5.
ik heb: 2pi integraal (0 naar k) (Ö(2x) · Ö((2x+1)/2x)) dx =5
dan kan je die 2x schrappen en dan heb ik t= 2x+1
ik kom uit (2k+1)Ö(2k+1) = 15/(2pi)
de uitkomst moet zijn: (15/(8pi)+1)^(3/3) -1
hoe kan ik daar dan aangeraken?
alvast bedankt
groetjes yann

yann
3de graad ASO - zaterdag 28 maart 2009

Antwoord

Maar met y2=4x zou je dan niet f(x)=2Öx moeten nemen?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 29 maart 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3