De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integralen in de wetenschappen

dag meneer of mevrouw,
ik heb nog wat vraagjes
vraag: de snelheid van een voorwerp dat op een georiënteerde as beweegt wordt gegeven door v(t)=3sin t (in m/s, t in s). Bepaal de positieverandering en de afgelegde weg over het tijdsinterval [0,4].
ik heb voor positieverandering 4.96 m
maar ik weet niet hoe ik de afgelegde weg moet berekenen: 7.04 m zou dat moeten zijn, maar dat vind ik niet :$
kunt u het uitleggen ofzo:$
alvast bedankt
groetjes yann

yann
3de graad ASO - zaterdag 28 maart 2009

Antwoord

Dag Yann

positieverandering=0ò43sin(t)dt
afgelegde weg=0ò4|3sin(t)|dt

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 29 maart 2009
 Re: Integralen in de wetenschappen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3