De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De integraal van een e-macht

Goeiedag,
Ik heb een probleem met de volgende oefening:
òeÖxdx

De oplossing staat in mijn handboek en doet lijken dat deze integraal niets ingewikkelds is. Het zal inderdaad wel voor de hand liggen maar ik kom er toch niet op. Ik begrijp substitutie, partiële integratie en splitsing maar ik weet niet hoe ze hier correct moet toepassen. Als je me even je inzicht zou willen verlenen zou ik dankbaar zijn :).

Bedankt alvast voor je moeite en het feit dat je mij iets bijleert over hoe ik deze soort integraal moet aanpakken.

Ik heb trouwens zeker 100 al gestelde vragen over integralen bekeken en gezocht op het internet maar heb niks gevonden. Als u wel iets vind mag u in plaats van een uitleg ook een link doorsturen :). (Al verkies ik een uitleg voor de zekerheid en als dat niet te veel moeite is)

Nicola
3de graad ASO - zaterdag 28 februari 2009

Antwoord

Nicolas,
Stel Öx=t,zodat x=t2 en dx=2tdt.Dit geeft 2òtetdt=2tet-2òetdt.Nu moet het wel lukken.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 28 februari 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3