De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Oefeningen op bijzondere matrices

 Dit is een reactie op vraag 58220 
Beste tom, hartelijk dank voor je antwoord,
Ik had al zo'n vermoeden dus heb ik het zo verder uitgewerkt :
A.B = ax bx B.A = ax by
( ) ( )
cy dy cx dy

Þstelsel : bx=byÛ b(x-y)=0 Û b=o
cy=cxÛ c(y-x)=o Û c=o

Þ dus : in A vervang ik bx en cy door nul
in B vervang ik by en cx door nul
Þ A.B=B.A en B is een diagonaalmatrix.

Klopt dit ?
Nog eens bedankt !
NK

N.
3de graad ASO - woensdag 4 februari 2009

Antwoord

Beste NK,

Omdat x verschilt van y weet je dat die factor (x-y) al niet 0 kan zijn, dus volgt inderdaad b=0 en c=0, zodat ook B diagonaal is. Klopt!

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 4 februari 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3