De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Weibull distributie : graag de uitwerking van de integraal van verdelingsfuncti

Beste,

Kan u me helpen met de uitwerking van de integraal die je nodig hebt om van de kansdichtheidsfunctie met parameters x,k en lambda te komen tot de cumulatieve functie F = 1 - e exp(-k/lamda)k
Bijzondere dank hiervoor !
Kim

Kim Va
Student universiteit België - woensdag 14 januari 2009

Antwoord

Wim,
De dichtheid is p(x)=k/$\lambda$(x/$\lambda$)k-1exp(-(x/$\lambda$)k,x$\geq$0 en $\lambda$ en k positief.Dan is voor J$>$o de verdelingsfunctie F(J)=$\int{}$p(x)dx,
x van 0 naar J.Een primitieve van p(x) is h(x)=exp(-(x/$\lambda$)k).
Hieruit volgt dat F(J)=1-h(J).

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 14 januari 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3