|
|
\require{AMSmath}
Re: Re: Partiële integratie
hoi, wat jij deed is eignlijk onder de integraal afleidn maar dat ken ik niet echt denk ik ik had gdaan: ò (x3 e^(x2)) v u' = 1/2x e^(x2) * x3 - ò (1/2x e^(x2) 3x2) dx = 1/2 e^(x2) * x2 - 3/2 ò (e^(x2) x)dx = 1/2e^(x2)*x2-3/2(1/(2x)e^(x2)x -ò(1/2x e^(x2)* 1)) dx als ik dan alles uitreken kom ik op 1/2 e^(x2) (x2-3/2 - 3/4x3) heb al verschillende keren geprobeerd en nog andere dingen maar dat is te veel rariteiten om allemaal hier zo te typen khoop dat u hier iets mee bent alvast erg bedankt groetjes
yan
3de graad ASO - zaterdag 10 januari 2009
Antwoord
Beste Yann,
Wat ik deed was een eenvoudige substitutie, niet afleiden onder de integraal.
Als ik het goed zie, neem je in de eerste stap u(x)=x3 en v'(x)=ex2. Maar dat zal niet lukken, want met die v'(x) kan je v(x) niet bepalen. Wat je daar schrijft kan dus ook niet kloppen, "1/2x e^(x2)"...
Een betere keuze is u(x)=x2 en v'(x)=x.ex2. Om hieruit v(x) te bepalen, heb je wel weer een substitutie nodig - dus dat moet je toch gezien hebben?
mvg, Tom
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 10 januari 2009
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|