De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Exponentiele onwaarheid

3=6/2

(-2)3=-8
(-2)^(6/2)=Ö((-2)^6)=Ö64=8

Ik volg hierbij alle regels uit mijn calculus boek, toch moet hier ergens een onwaarheid staan. Maar waar?

Wouter
Student universiteit - zondag 4 januari 2009

Antwoord

Bij 'mijn rekenregels' op 1. Rekenregels machten en logaritmen staat bij M9 nog een kleine beperking: a0. Waarom? Om dit soort misverstanden te voorkomen!

Ga maar na... 3Ö(-8)=-2 toch?
3Ö(-8)=(-8)1/3=(-8)2/6=2

Ik vind het niet zo gek.. die toevoeging dat a0.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 4 januari 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3