De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Modulus en argument

 Dit is een reactie op vraag 57443 
ik snap het niet zo goed, die notatie heb ik nooit gezien , we hebbe enkel cosq+isinq gezien.
Mijn r is dat dan Ö(a2+b2) ? en wat is dat teken naast "r en ...". ?? en waarom zijn deze 2 al gekend ??

mvg
Phil

phil
Student universiteit België - zondag 7 december 2008

Antwoord

De schrijfwijze z = r.eij is het zelfde als wat jij blijkbaar schrijven wilt als z = r.(cosj + i.sinj).
En of je nou de griekse letter f of j gebruikt, lijkt me niet erg ter zake doen.
Hoe dan ook, bij het verheffen tot de vierde macht wordt de r óók tot de vierde macht verheven en het oorspronkelijke argument j wordt vier keer zo groot.
Omdat de uitkomst een argument 120° heeft (of 2p/3 als het in radialen moet) en een modulus 16/9, weet je nu dat r4 = 16/9 en 4j = 120°. Daarmee weet je toch de r en j, lijkt me.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 7 december 2008
 Re: Re: Modulus en argument 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics