De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Standaarddeviatie

Beste,
We zijn een groepswerk aan het maken voor het vak Operations Strategy in manufacturing and services.
We moeten de standaarddeviatie van de vraag naar een product berekenen, we hebben de volgende gegevens:
High demand: 250000 units/year, probability=0,3
Medium demand: 100000 units/year, probability=0,5
Low demand: 50000 units/year, probability=0,2
Dus is the expected demand 135000 units per year, maar we vinden de standaarddeviatie niet, wat normaal niet zo moeilijk kan zijn...

Dank bij voorbaat
Met vriendelijke groeten
Thomas, Stieven en Jonas

Jonas
Student universiteit België - maandag 17 november 2008

Antwoord

Var = 0.3(250000-135000)2 + 0.5(100000-135000)2 + 0.2(50000-135000)2, dus dan volgt de standaardafwijking wel vanzelf?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 17 november 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3