De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Beeldpunten tekenen van alle complexe getallen z die voldoen aan volgende voorw

hallo , mijn vraag is hoe ik de beeldpunten kan bepalen waarvoor arg ( z-1- i ) = (p/ 4)
ik heb het volgende : X +Yi - 1 - i = r ( cos (p/4) + i sin ( p/ 4) )
Welke figuur wordt er dan met die beeldpunten gevormd ? Wat is de vergelijking van de beeldpunten ?
alvast bedankt

ilse
3de graad ASO - zondag 9 november 2008

Antwoord

Vraag je eerst eens af wat de oplossing van de vraag zou zijn als er stond

arg(z) = Pi/4

Geen formules, gewoon nadenken over wat de argumentsfunctie precies is en teken de verzameling getallen eens op een blad waarvoor die vergelijking waar is.



Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 9 november 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3