Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Afgeleide van e-x

 Dit is een reactie op vraag 56989 
dus als ik het goed begrijp is:
f'(x)= g'(h(x)).h'(x)

gelijk aan:

(ex. (-x)).D(-x) = -x.ex. (-1) = x.ex
is dat juist ?

dank bij voorbaat
mvg
Phil

Phil
Student universiteit België - zondag 2 november 2008

Antwoord

Beste Phil,

Met g(x) = ex is g'(x) = ex.
Bovendien is h(x) = -x dus h'(x) = -1.

Invullen: g'(h(x)).h'(x) = eh(x).(-1) = -e-x.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 2 november 2008
 Re: Re: Re: Afgeleide van e-x 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics