De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integratie substitutie en partieel

ò( (dx): (x · Ö(1-4 ln2 x)))

Zou je mij eventjes op weg kunnen helpen bij deze oefening want ik weet niet goed hoe ik hier moet aan beginnen?

di
Student Hoger Onderwijs België - zondag 2 november 2008

Antwoord

Beste Diane,

Merk op dat 4.ln2(x) = (2.ln(x))2 en je hebt eveneens een factor 1/x, de afgeleide van ln(x). Dit doet denken aan een substitutie y = 2.ln(x) of gewoon y = ln(x). Lukt het zo?

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 2 november 2008
 Re: Integratie substitutie en partieel 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3