De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Punten in 1 vlak

 Dit is een reactie op vraag 56931 
Nee nog niet!
Ik zie niet hoe ik uit a^2 -pa -qa = 2 1/2 a
de a kan berekenen.
Ook na het opstellen van de vergelijking kan ik a niet berekenen.
x1 = a - pa - qa
x2 = 0 + 2pa
x3 = 0 + qa + q
pa en qa zijn wel te elimineren maar dan blijft er een q over! Na eliminatie wordt het:
2X1 + X2 + X3 = 2a + 2q
Kan de conclusie trekken dat 2a + 2q = 5?

Jack
Student hbo - dinsdag 28 oktober 2008

Antwoord

dag Jack,

Je weet dat pa gelijk is aan 2, en dat qa gelijk is aan -1/2.
Dit vul je in, en je houdt alleen een kwadratische vergelijking in a over.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 28 oktober 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3