De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Cirkel, poollijnen en raaklijnen

 Dit is een reactie op vraag 56894 
Dank je voor de tweede, de raaklijen zijn gevonden.

In het eerste voorbeeld is (5,0) gewoon een punt op de cirkel en C(3,-2) een raakpunt van de cirkel. Dan zou de vergelijking van de cirkel te vinden moeten zijn, maar ik zie niet hoe.

Kun je me misschien hiermee helpen?

Alvast bedankt

Greetj
Student universiteit - maandag 27 oktober 2008

Antwoord

Ook dan help je me niet veel verder. Als C(3,-2) een raakpunt van de cirkel moet zijn, dan blijf ik met de vraag zitten: maar waaraan moet die cirkel dan raken? Elk punt van de cirkel kan tot raakpunt worden gepromoveerd, toch?
Bedoel je niet dat C(3,-2) het middelpunt moet zijn?
In dat geval luidt de vergelijking (x-3)2 + (y+2)2 = r2 en door hierin x = 5 en y = 0 in te vullen, vind je r2, en daarmee r.
Als er tóch iets anders wordt bedoeld, lees dan nog even goed de vraag in het boek door en dan spreken we elkaar vast wel weer.

MBL

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 27 oktober 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics