De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Oefening over kansverdeling

 Dit is een reactie op vraag 56913 
Hallo

in vraag 1 vraag ik als ik dat mag schrijven:
P(X = 8) == 1 - P(X 9) ? is dat juist geformuleerd gaat om kansen

In vraag 2
==========

Ik snap niet wat je bedoeld hoor kan je mij de oplossingsmethode geven wat ik moet doen

weet een tabel maar hoeveel tabellen:

Ik denk dan ene voor P(M= mi) en P(S = si)
Ik begrijp het niet zunne

Snap die oefening helemaal niet hoor
Kan je mij wat helpen

Groetjes
Stefke

Stepha
Student Hoger Onderwijs België - zondag 26 oktober 2008

Antwoord

1) Ja, P(A) + P(niet A) = 1, wat A ook is.

2) Lees nog eens na wat ik geschreven heb (en verzorg je taal en zinnen ook een beetje aub, als ik ook zo begin, begrijp je er nog minder van). Maak een tabel van 5x5 en schrijf in elk hokje de waarde van M en S die met dat hokje overeenstemt. Bepaal daarna de kans dat je in zo een hokje terechtkomt (die hangt natuurlijk af van teruglegging of niet). Zo kan je de kans bepalen dat je een zekere waarde voor M of S bekomt, door de kansen van de hokjes met die waarde voor M of S op te tellen.

Kies ook niet "Beantwoorder" als categorie, want dat ben je niet, toch?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 26 oktober 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics