De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oppervlakte landmeetkunde

We moeten de volgende formule bewijzen:
Oppervlakte=1/2c2 / cota+cotb

De vraag is; hoe komen ze hier aan. Het komt voor dat je 2 hoeken weet en 'een zijde in een willekeurige driehoek.

cot=1/tan en cot = cos/tan

Zo ver ben ik al maar verder heb ik geen enkele begin te makken.

Mvg

Koen
Student hbo - dinsdag 21 oktober 2008

Antwoord

Koen,
Het gaat aldus: cota+cotb= sin(a+b)/(sinasinb).
Verder volgt uit b/sinb=c/sing dat csinb=bsing.
Invullen geeft:
O= 1/2cbsinasing/sin(a+b) en sing=sin(p-(a+b))=sin(a+b).

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 21 oktober 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3