De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oppervlaktefunctie

Beste,

De opdracht is als volgt: een nicht wil een grauwe gevel van haar huis opfleuren. Ze heeft daar gele, blauwe, rode en groene verf voor nodig.De gebieden onder f(x) is geel, gebieden onder g(x) is rood, waar geel en rood samenvallen is gebied groen en overblijvende gebied is blauw. Nu moet je de opp bepalen van deze stukken. Gegeven zijn ook f(x)= 1/x en g(x)= x2 en h(x)= 4

x gaat van 0 tot en met 2

Met behulp van bepaalde integralen ben ik uitgekomen:
Opp. rood: 1.640
opp. geel: 1.058
Opp. groen: 1.026
Opp blauw: 4.276
Zou u eens kunnen nakijken of deze uitkomsten kloppen?

Met vriendelijke groeten

studen
3de graad ASO - zaterdag 18 oktober 2008

Antwoord


Rood en groen zijn goed, maar geel en blauw zijn niet goed...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 18 oktober 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3