De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Veeltermfuncties en vraagstukken

De opgave :
De bevolking van een Limburgse gemeente is sinds 1980 geeovuleerd volgens de functie f(x)=5x3-85x2+80x+4000
waarbij x=0 overeenkomst met het jaar 1980.
Een deel van het gevraagde was geen probleem maar ik wist niet hoe ik aan volgende vragen moest beginnen :
1 Wanneer zullen er 31000 inwoners zijn ?
2. In welke periode periode was het aantal inwoners kleiner dan 14.500 ?

Ciro S
3de graad ASO - maandag 29 september 2008

Antwoord

Hallo

1. Los de volgende vergelijking op :
5x3 - 85x2 + 80x + 4000 = 31000
5x3 - 85x2 + 80x - 27000 = 0

2. Los de volgende ongelijkheid op :
5x3 - 85x2 + 80x + 4000 14500
5x3 - 85x2 + 80x - 10500 0

Met x = aantal jaren vanaf 1980

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 30 september 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3